19 Haziran 2011 Pazar

BEYAZ YELE, RENE GUILLOT

Fransız yazarı Rene Guillot çocuklar için birbirinden güzel pek çok roman yazdı. Ama yazdıkları arasında en sevileni Beyaz Yele oldu. bu romanda, on iki yaşındaki bir çocukla beyaz bir at arasındaki büyük dostluk anlatılıyor. Bataklıklar, sazlıklar, göller, dağlar... Doğa güzellikleri içinde doğup gelişen müthiş bir dostluk. Folko ile Beyaz Yele'nin unutulmaz dostluğu. Folko, yüreği sevgiyle dolu yoksul bir balıkçı çocuğu. Beyaz Yele, başıboş at sürüleriyle özgürce dolaşan, kimselerin ele geçiremediği, yabanıl, bembeyaz bir yılkı atı, bir prens. Bu romanın filmi de yapıldı. Film de, romanı gibi her yaştaki insanın yüreğinde derin izler bıraktı. İlk ve ortaokul çağındaki çocuklar kadar, büyüklerin de severek okuyacağı bir roman.

11 yorum:

  1. Beyaz Yele çok güzel bir kitap. Bu kitapta Folko ve Beyaz Yele'nin muhteşem dostluğu anlatılıyor. Folko'nun Beyaz Yele'yi ateşlerin arasından kurtarması ise onun Beyaz Yele'ye olan sevgisini gösteriyor. Bence Beyaz Yele anlatım biçimi ve konusuyla harika bir kitap.

    İpek Olkun

    YanıtlaSil
  2. Beyaz Yele daha çok hayvan sevgisini anlatan bir kitap ve okunması gereken bir kitap.Beyaz Yele'yi çıkarmak için ateş yakıp yangın çıkınca Folko'nun Beyaz Yele'yi kurtarma çabası ise olağan üstü.Çünkü orada kendi canını ortaya koyuyor.Ama ne yazık ki sonu üzücü bitiyor.

    YanıtlaSil
  3. Beyaz Yele'yi herkesin okumasını tavsiye ederim.Çok güzel bir kitap.Sonu hüzünlü bitiyor.Fakat her kitap mutlu sonla bitecek diye bir kaide yok.

    YanıtlaSil
  4. Beyaz Yele bir dostluğu anlatıyor. Bir çocuk ve bir hayvanın sevgisi. Çok güzeldi. Sonu kötü bitiyor ama olsun yinede çok iyi bi kitap.

    Zeynep Kulan 7-A 578

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap benim en sevdiğim kitaplardan biriydi.Hikayenin sonu her ne kadar sezon finali yapmış dizilere benzer olsa da gerçekten çok sevdim.En az Kara İnci kadar güzel.

    Akın Bel
    7-C 196

    YanıtlaSil
  6. Beyaz Yele etkileyici, ve sürükleyiciydi. Aynı zamanda da büyüleyiciydi. Yazar kitaba hüzünlü ve akılda soru işaretleri bırakan bir son vermiş. Benim için bu kitabı büyüleyici yapan da buydu.
    Ceren Kaner
    7-C / 1

    YanıtlaSil
  7. Bence beyaz yele çok güzel bir kitaptı. Bu kitab severek okudum ve herkese tavsiye debileceğim bir kitap.

    YanıtlaSil
  8. Bu kitap gerçekten süperdi hayvan sevgisini anlatıyordu. Sonu kötü bitebilir ne de olsa her kitap güzel bitmeyecek ya :)

    YanıtlaSil
  9. Beyaz Yele gerçekten iyi bir kitaptı.Eğlenceli ve sürükleyiciydi. Bu kitap hayvan sevisinin önemini anlatıyor

    YanıtlaSil
  10. Bu kitapta bir çocukla atın dostluğunu ele alınmış. Bence kitap çok güzel. Atın başından geçen maceralar, her şeye rağmen çocuğun umutsuzluğa kapılmaması… ama beni en çok etkileyen hikayenin sonuydu. Onlar ırmakta sürüklenirken arkalarındakilerin onlara seslendiği sahne beni duygulandırdı.

    YanıtlaSil