19 Haziran 2011 Pazar

GÜZELÇAMLI'NIN KAYIP PANTERİ, HİKMET TEMEL AKARSU

Güzelçamlı’nın Kayıp Panteri, büyükler için yazdığı romanlarıyla tanınan Hikmet Temel Akarsu’nun ilk çocuk kitabı. Kitapta dört öykü var. Güzelçamlı’nın Kayıp Panteri adlı ilk öyküde, Tuna, Deniz ve Yasemin adlı üç kardeşin akılcı önerileri, ülke ve doğa sevgileri sayesinde büyük bir orman yangınının başarıyla söndürülüşü anlatılıyor. Kaplumbağa Plajı’nda Caretta Caretta kaplumbağalarıyla ilgili harika bir öyküye karışıyor kahramanlarımızdan Tuna. Karaca Mağarası’nın Esrarı’nda ise çocuklar, kaçak tilki avcılarına hak ettikleri dersi veriyorlar. Son öykü Portakal Çekirdekleri ise bütün çocukların, bütün zamanlarda, bayramlarda, noellerde, yılbaşılarda ailelerinden ayrı kaldıklarında keyifle okuyacakları çok hoş bir öykü. Yazarımız Hikmet Temel Akarsu da zaten bu kitabı ayrı kaldığı çocuklarına armağan olarak yazmış. Yabancı bir ülkede yaşarlarken güzel Türkçemizi ve ülkemizi hatırlasınlar diye. 

5 yorum:

  1. Güzelçamlı'nın Kayıp Panteri adlı kitapta dört öykü var.Güzelçamlı'nın Kayıp Panteri adlı ilk öyküde,Tuna, Deniz ve Yasemin'ın büyük bir ormanı yangından kurtarma maceralarını anlatıyor.Kaplumbağa Plajı'nda Caretta Caretta kaplumbağalarıyla ilgili bu öyküde karşımızda yine Tuna olacak.Karaca Mağarası'nın Esrarı'nda ise çocuklar yeni bir maceraya yelken açacaklar.Son öykü olan Portakal Çekirdekleri ise bütün çocukların,ailelerinden ayrı olduklarında okuyabilecekleri bir öykü.Kitabi genel olarak beğendim.Ancak en sevdiğim öykü ''Güzelçamlı'nın Kayıp Panteri''adlı öyküydü.Kitaptaki en çok şu sözü beğendim :''Bizim küçük masalsı ormanımızın kralı Güzelçamlı Panteridir.''Sözü halkın pantere duyduğu inanç, sevgi ve saygıyı belirtmesi benim beğenimi kazandı.''Portakal Çekirdekleri''adlı öyküde ise ''Bazen bizim umursamadığımız küçücük bir portakal çekirdeği bizim anılarımızı süsleyecek kocaman bir ağaca dönüşebilir ve bizim bu umursamadığımız çekirdek büyüyüp kocaman bir ağaç olduğunda işte o zaman bizden sonrakiler için yeni bir çevre bile oluşturabilir.''sözünü beğenmiştim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Güzelçamlı’nın Kayıp Panteri adlı kitabın içinde dört hikaye var. Bunlar Güzelçamlı'nın Kayıp Panteri,Kaplumbağa Plajı,Karaca Mağrası’nın Esrarı ve Portakal Çekirdeği. Hepsi çok güzel ve anlamlı öyküler. Güzelçamlı’nın Kayıp Panteri,bir orman yangınını anlatıyor. Kaplumbağa Plajı, Caretta-Caretta’ların öyküsünü anlatıyor. Karaca Mağrası’nın Esrarı bir macera öyküsünü anlatıyor. Portakal Çekirdeği ise bir noel öyküsünü anlatıyor. Hepsi çok güzel ama yazarımız kitabın başlığını ilk öykü olan Güzelçamlı’nın Kayıp Panteri koymuş. Bence Kaplumbağa Plajı olabilirdi. Kapak resminde ise bir Caretta-Caretta resmi olsa çocukların daha çok dikkatini çekebilirdi diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu kitap olağanüstüydü. Bu kitap 4 farklı hikayeden oluşuyor. Hikayelerin hepsi birbirinden güzel, farklı ve ilgi çekiciydi.

    Zeynep Kulan 7-A 578

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap çok güzeldi. Dört hikayeden oluşuyordu ve her bir hikaye harikaydı. İlk hikaye ormanları korumamız gerektiğini, ikincisi canlıları korumak konusunda sorumluluk sahibi olmamız gerektiğini , üçüncüsü cesaretli ve yardımsever olmamız gerektiğini ve dördüncüsü akrabalarımızla uzak da olsalar bağ kurabileceğimiz umudunu kesmememiz gerektiğini anlatıyor.

    YanıtlaSil