19 Haziran 2011 Pazar

HİNDİSTAN'A YOLCULUK VE NEPAL GEZİSİ, GÜLTEN DAYIOĞLU

Düşler ülkesi Hindistan: Tac Mahal, kutsal hayvanlar, camiler, Ganj Nehri, dilenciler, tıklım tıklım caddeler, tapınaklar, şifalı bitkiler, racalar... Özgünlükler ülkesi Nepal: Himalayalar ve Everest Tepesi, Budistler, kutsal ibadet yerleri, sessizlik, saraylar... Gülten Dayıoğlu' nun yıllardır düşlediği bu yolculuk, bize Doğu'nun çekici güzelliklerinin kapılarını açıyor.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu kitabı okumadan önce Hindistan ve Nepal ile ilgili hiçbir bilgim yoktu, fakat bu kitabı okuduktan sonra her iki ülkeyle de ilgili geniş bilgiye sahip oldum. Yazarın hem gezideki kendi izlenimlerini hem de rehberlerden edindiği bilgileri çok sade ve anlaşılır bir dille okuyucuya aktarmasını özellikle çok beğendim. Bunlardan bir tanesi sayfa 44’teki geçmişte kadınların ölen eşleriyle birlikte diri diri yakılıyor olmaları, bir diğeri ise sayfa 83’teki Şah Kızı’nın umutsuz aşkını anlatan efsaneydi. Bunların dışında her iki ülkenin de binlerce yıl öncesine dayanan sosyal, kültürel gelenekleri ve dini inançları beni çok etkiledi.
    Bu kitapta birçok bilgiye sahip oldum, fakat ben de bir gün mutlaka Hindistan ve Nepal’e gideceğim. Bu kitabı yazarak gizemli Uzak Doğu’nun kapılarını açan Gülten Dayıoğlu’na çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil