19 Haziran 2011 Pazar

İNCİ, JOHN STEINBECK

Büyük ve çok değerli bir incinin çevresinde gelişen olaylar zinciri, Steinbeck'in şiirsel anlatımıyla destansı boyutlara ulaşıyor. Açgözlülüğün, doymak bilmez kar hırsının insanı nerelere kadar sürükleyebileceği, belki de hiçbir romanda böylesine vurucu anlatılmamıştır.

6 yorum:

  1. Kitap çok güzeldi,en sevdiğim kitaplar arasında.Anlatım dilinin güçlülüğü ve akışı beni çok etkiledi.Kitabı beğendim ama sonunda ki kötü olay çok üzdü.Ben olsaydım kitabın sonunda Coyotito'yu iyileştirirdim böylece kitap acıklı bir şekilde bitmezdi.

    YanıtlaSil
  2. İnci, çok güzel bir kitaptı. Bana pek çok ders verdi ama sonunda Coyotito iyileşse daha iyi olurdu. Yine de John Steinbeck'in çok güzel bir kitap yazdığını düşünüyorum.

    İPEK OLKUN

    YanıtlaSil
  3. İnci,okuduğum en güzel klitaplardan biriydi.John Steinbeck harika bir kitap yazmış.Keşke Coyotito ölmeseydi ve Kino'nun hayalinde olduğu gibi okuyabilkseydi.

    YanıtlaSil
  4. İnci,çok güzel bir kitap.En sevdiğim kitaplar arasına girmeyi başardı.Elbette ben de arkadaşlarım gibi John Steinbeck ölmemesini istiyordum.Ama ne yapalım yaşaması nasip değilmiş.Kitabı herkesin okumasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. İnci çok güzel bir kitaptı. Kitap kısaca insanlığı anlatıyordu. Kitabın sonunda olanlar kötüydü; zenginlik hırsı yüzünden bir masum can gitti. Kitapta beğenmediğim bir yer yoktu dört dörtlük bir kitaptı.

    YanıtlaSil
  6. Herhalde açgözlülük hiçbir kitapta böylesine ilgi çekici anlatılmamıştır. Bu kitabın içinde geçen hikaye çok güzel ve arkadaşlarım mutlaka okumalı...

    YanıtlaSil