19 Haziran 2011 Pazar

UÇAN SINIF, ERICH KASTNER

Erich Kästner, çocuklar için de, büyükler için de yazan Almanya’nın ünlü yazarlarından biri. Uçan Sınıf’ın kahramanları, yatılı bir okulun çocukları. Yılbaşına az bir zaman kalmıştır. Çocuklar, Uçan Sınıf adında bir oyun hazırlamaya karar verirler. Ne var ki çalışmaları yarım kalır. Çünkü bir başka okulun öğrencileri, hem oyunda rol alan oyunculardan birini, hem de çocukların alıştırma kitaplarını kaçırmışlardır. Kästner’in ‘Yazdığım en iyi kitap’ dediği Uçan Sınıf, ince bir hüzün ve bolca mizahla kaleme alınmış bir başyapıt. Bu kitapta yazar, çocuklar arasındaki dayanışmanın, sıkı bir arkadaşlığın gücüyle yaşamın zorluklarını alt etmenin güzel bir örneğini veriyor.

7 yorum:

  1. Çok sürükleyici bir kitap sanki Almanya'nın hababam sınıfı.

    YanıtlaSil
  2. Kitap cok heycanlı ve surukleyıcı okuması keyifli. İlginc bir sınıfın hayat maceraları bırbırınden cok farklı hayatların sımsıkı dostlugu. Bazen huzunlu bazen mutluluk verıcı anlarıyla harıka bır hıkaye. Yasamın zorluklarına karsı savasan bır sınıf.

    YanıtlaSil
  3. orda olmak isterdim dediğim kitaplardan ...

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Burak çok haklı ve bu kitap çocukların sahip olduğu tek duygunun mutluluk olmadığını,onlarında üzülebileceğini gösteriyor.Çelik Birlik!

    YanıtlaSil
  6. bu kitap gerçekten o zamanın şartlarını,beş çocuğun Noel yaklaşırken içlerindeki heyecanı ve aralarındaki sımsıkı dostluğunu anlatarak okuyucunun ilgisini çekmiş bence ve ayrıca anlatımının öz,kısa ve sürükleyici olduğu kanısındayım.

    YanıtlaSil
  7. Sade bir dille anlatılmıs bazen hüzünlü bazen de eglendiren bir kitap acıkcası benim gercekten begendigim sayılı kitaplar arasında.

    YanıtlaSil